joi, 13 august 2009

Obiectul care pastreaza memoria vietii

...Colectia cu care am participat la concursul Espoir Mode, Pasarela 2009. Si zic eu cu succes, fiind selectata in primii zece tineri designeri. Aceasta colectie are ca tema inima hainelor. Au oare hainele inima, suflet? Sau noi suntem cei care dam valoare hainei pe care o purtam? Hainele sunt cele care ne insotesc orinde am merge, sunt martorii vietii noastre, sunt o parte din noi, din viata noastra.


fotograf: Vlad Birdu

Povesti...., trairi, sentimente. Lucruri facute cu mult drag, cu pasiune, lucruri care au rezistat la vremuri si ne-au ramas ca amintire, pline de valori adevarate si care ne invata si ne indeamna sa respecatam trecutul si prezentul si sa dam mai departe aceasta mostenire in viitor. Nu doar obiectul ci si povestile, gandurile, trairile, sentimenele, lacrimile si zambetul. Sa dam mai departe o bucata din trecutul stramosilor incarcata si de sentimentele si trairile noastre, adica si o bucata din noi, ca aceasta sa se imbogateasca incontinuu. Chair daca unele amintiri, valori se pierd, ramane esentialul: traditia de a lasa ceva valoros in urma noastra, ceva care sa povesteasca in locul nostru.



Colectia este construita din sapte tinute, din care una a fost realizata.

De asemenea, datorita acestui concurs am avut ocazia sa particip la Targul de designeri organizat in cadrul festivalului de moda Pasarela 2009, pe 30 Mai, la Institutul Cultural Francez din Bucuresti.



NEON REFLECTION


Un proiect mai vechi... Neon Reflection. Cu acest proiect am participat la concursul Inspired 2008.



Colecţia exprimă nevoia de a trăi în armonie cu oraşul, metropola, dar şi cu spiritul nostru lăuntric.

După multiplele roluri jucate în timpul zilei personajul se transpune într-o altă lume în care devine un simplu observator, personalitatea lui devine neimportantă, încadrându-se perfect în Oraşul Neon (oricare metropolă a lumii). Prin reflectarea luminilor mişcătoare personajul devine activ şi el în mod aparent. Suprafaţa hainelor oglindeşte jocul dinamic al luminiilor de noapte, în timp ce personajul se izolează. Haina devine un obiect de protecţie, o carapace al adevăratului eu.

Ţesăturile sunt gândite pentru a reflecta lumina, pe suprafeţe mari. Culorile sunt şi ele de neon, pe suport negru, argintiu si violet închis.

Colecţia se bazează pe jocuri de volume, suprdimensionări, în contrast cu elemente care urmăresc linia corpului. Supradimensionarea părţii superioare, dezvoltarea de gulere imense, participă la estomparea individualităţii personajului; volume mari care să îi ofere o senzaţie de protecţie, de apărare, care în exterior reflectă pe o suprafaţă cât mai mare Oraşul Neon.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu